Radicalment Feministes, són i seran

Autor: Redacción /La Independent

Escrito por Amada Santos. La Independent

Jueves, 19 de Mayo de 2016 17:31

 

Les jornades radicalment feministes, convocades als dies 3, 4 i 5 per la Xarxa Feminista de Catalunya i Ca la Dona, es troben en la seva recta final.

 


Les organitzadores estan intentant arribar a la major participació possible de dones i col·lectius feministes. Pensen, que aquestes trobades són molt necessaries per a l'apoderament de totes les dones. Comenten, que són temps complicats, i no es pot estar aïllades, sinó intentar unir-se, per reforçar-se i seguir endavant en un món on els retrocessos de les llibertats de les dones són a l'ordre del dia.

 

 

 

 

 

 

 

radicalment

 

 

 

 

 

 

 

Des de la Xarxa Feminista estan visitant a grups de dones organitzades, que estan treballant, per la igualtat, els drets i les llibertats de les dones, alguns grups de fora de Barcelona, però fan un esforç per arribar a ser les més possibles.

 

Aquestes grans trobades feministes s'han celebrat cada 10 anys convertint-se en una fita i un desig de trobada dels diferents feminismes. Des de fa quaranta anys, les dones feministes a Catalunya s'han trobat cada dècada acabada en 6. Fins a la data han estat quatre aquestes grans trobades; l'any 1976 els "Primeres Jornades Catalanes de la Dona"; l'any 1996 "20 anys de Feminisme a Catalunya"; el 2006 "Les dones sabem Fer i fem saber" "radicalment Feministes".

 

Un dels continguts importants de les Jornades del 2006, va ser l'homenatge a les dones del 36. Dones que van anar acompanyant amb el seu compromís revolucionari i feminista al llarg de la seva vida, i que desgraciadament per a nosaltres i per a la societat, ja no hi són.

 

 

 

Pretenen aconseguir que sigui, "àmplia, oberta i divertida, creativa i frexible ..
On Totes els formes de pensament, sentir, fer, Tots els origens, els identitas i els opció vitals i sexuals hi estiguin convocades. Unes jornades per crear epais Físics, mentals i simbolics ques ENS facin viure, conoixer i sentir tota la riquesa que constitueixen a els feminismes "

 

 

 

Segons Neus Moreno, membra de l'comissió organitzadora de les Jornades, és una invitació a totes les dones, perque no les perdin. "Serà un espai de trobada, de relació, de vinculacions per donar-se poder cadascuna de nosaltres i col·lectivament per fer una societat més justa, social i sense desigualtats. Una societat lliure de les normes heteropatriarcals i capitalistes i tenyida de llibertat".

 

 

 



 

DSC 0026DSC 0030

 

 

 

DSC 0038DSC 0008

 

DSC 0039

 

 

 

 Sexualidad Transgresora 21

 

 

 

 

 

cap sana

 

 

 

 

 

victoria 7 1

 

 

 

 

 

 

 

Fotos: Amada Santos,  preparatòries de les Jornades del 2006

 

 

 

La convocatòria és per a dones, lesbianes i trans, grups i col·lectius feministes, els dies 3, 4 i 5 juny 2016, a la Pompeu Fabra.

 

 

 

 

 

Tota la informació de les jornades es pot trobar en els següents enllaços:

 

 

 

Informació

 

 

 

Programa:

 

 

 

Inscripcions: 

 

No cal la impressió del material ja que es lliurarà en la carpeta d'inscripció.

 

Acerca de Redacción /La Independent

La Independent. Comunicación, feminismo